GARDLINER® Kantopsluitingen

Sinds januari 2016 is GARDLINER® een geregistreerde merknaam van Nophadrain BV. Onder de naam GARDLINER® (voorheen GreenLiner) bieden wij hoogwaardige kantopsluitingssystemen in verschillende materialen en hoogtes aan. 


Wat is een kantopsluiting?

Een kantopsluiting / opsluitband is een star of flexibel profiel dat gebruikt wordt om een afscheiding te creëren tussen vegetatie- en vegetatievrije zones in bijvoorbeeld een tuin, park of op een groendak. 

Bestratingen en halfverhardingen hebben kantopsluitingen nodig om uitbrekingen of verzakkingen te voorkomen. Borders en perken met verschillende vegetatie kunnen door kantopsluitingen gemakkelijker worden onderhouden en benadrukken door de duidelijke begrenzing het lijnenspel van het ontwerp. Vijvers en waterpartijen verkrijgen door het toepassen van een stabiele en begaanbare opsluiting de benodigde bevestiging van de vijverafdichting, een grotere waterdiepte aan de rand en de opsluiting voorkomt tevens capillaire werking in de rand. 

Wij bieden in de GARDLINER webshop duurzame en gebruiksvriendelijke kantopsluitingen aan met verschillende hoogtes en die bestaan uit verschillende materialen (verzinkt staal en kunststof). Met de opsluitbanden van GARDLINER kunnen bijvoorbeeld terrassen, gazons, perken of vijvers van een mooie afwerking voorzien worden. 


Partnerschap

Sinds kort zijn verschillende GARDLINER kantopsluitingen ook te zien in De Tuinen van Appeltern. Meer informatie over De Tuinen van Appeltern op hun website www.appeltern.nl

De voordelen van GARDLINER Kantopsluitingen op een rijtje


Flexibele afboording maakt uniek tuinontwerp mogelijk

Doordat veel van onze afboordingen flexibel zijn, kunnen er eenvoudig creatieve vormen worden gecreëerd. Een uniek ontwerp kan met de flexibele opsluitbanden van GARDLINER zo succesvol worden omgezet in de praktijk. 

Licht gewicht en vormbaarheid zorgen voor snelle en eenvoudige verwerking
De flexibiliteit van de opsluiting draagt niet alleen bij aan de ontwerpmogelijkheden, maar ook aan het verwerkingsgemak van de opsluitingen. De kantopsluitingen zijn bovendien licht van gewicht wat het installatiegemak nog meer bevordert.

Onderhoudswerkzaamheden verminderen
Langs grindpaden houden de profielen het grind op de plek, zodat de kiezel niet in de aangrenzende borders of perken terechtkomen. Een uitdijende border maakt het beter zichtbaar waar de vegetatie ingetoomd moet worden en in de openbare ruimte zullen minder snel op bloembedden gestapt worden. Aan de rand van het gazon zorgt de GARDLINER afboording voor een strakke grens tussen gras en bestrating of border. Graskanten steken is hierdoor niet meer noodzakelijk. Al met al zorgt dit ervoor dat er minder onderhoud gepleegd dient te worden in een privétuin, park of op het groene dak.

De verschillende types GARDLINER Kantopsluitingen 

GARDLINER PVC
Kantopsluiting van kunststof (polyvinylchloride) die voor een duurzame begrenzing van verhardingen, waterpartijen, perken, borders en paden zorgen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes: 35 mm en 45 mm. De plastic kantopsluitingen zijn er in een starre en een flexibele uitvoering. De flexibele kunststof kantopsluitingsprofielen zijn door middel van uitbreekbare verbindingsstukjes eenvoudig te vormen. De GARDLINER PVC Kantopsluitingssystemen worden als pakket geleverd (inclusief bevestiging). Lees meer over de GARDLINER PVC KantopsluitingssystemenGARDLINER StaalLight
Kantopsluiting van verzinkt staal die voor een duurzame begrenzing van verhardingen, waterpartijen, perken, borders en paden zorgen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes: 110 mm, 160 mm en 210 mm. De kantopsluitingsprofielen zijn zowel recht als gebogen in te zetten. De GARDLINER StaalLight Kantopsluitingssystemen worden als pakket geleverd (inclusief bevestiging). Lees meer over de GARDLINER StaalLight Kantopsluitingssystemen


GARDLINER StaalLight Kantopsluiting

 

GARDLINER Staal
Kantopsluiting van verzinkt staal die voor een duurzame en esthetische begrenzing van verhardingen, waterpartijen, perken, borders en paden zorgen. De verzinkt stalen afboordingen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes: 100 mm en 150 mm met een dikte van 4 mm. Strakke rechte lijnen, en zelfs bochten worden eenvoudig bereikt. De GARDLINER Staal Kantopsluiting wordt per pakket van 5 profielen geleverd. De bevestigingselementen voor de toepassing in de volle grond of voor op het groendak zijn niet inbegrepen. Deze dienen apart besteld te worden. 
Lees meer over de GARDLINER Staal Kantopsluitingssystemen.

GARDLINER Staal Kantopsluiting

Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via onze contactpagina